2. juli 2021

To byggerier nomineret til Årets Skolebyggeri 2021

Både Professionshøjskolen Absalon i Slagelse og Midtbyens Gymnasium i Viborg er blevet nomineret af juryen til Årets Skolebyggeri 2021.

 

Midtbyens Gymnasium i Viborg blev indviet sidste sommer, og hænger uløseligt sammen med Hærvejsbroen, som skærer tværs gennem gymnasiet og forbinder det centrale Viborg med den nye bydel Banebyen. Hærvejsbroen skaber interessante koblinger mellem bykernen og den nye bydel og binder byens rum sammen i et oplevelsesrigt forløb med grønne oaser, mødesteder og opholdslommer. Midtbyens Gymnasium indplacerer sig i broforløbet som et urbant uddannelsesbyggeri, der taler byens sprog og tilpasser sig den byhistoriske kontekst med brudte og varierede facadeløb, der nedbryder den store skala.

Udtalelse fra dommer i juryen:
“Et inspirerende og flot projekt hvor skala og udvendigt materialevalg virker velovervejet og flot tilpasset i sin kontekst. Skolens placering i byen og byens adgang til skolen virker gennemtænkt, og det er en flot måde at skabe nye koblinger på.”

Det samlede projekt for Hærvejsbroen og Midtbyens Gymnasium blev tildelt Arkitekturens Pris 2020 af Viborg Kommune.

 

Absalon tog i mod de første elever i det nye byggeri ved Slagelse Station i foråret. Det har været helt grundlæggende for det konceptuelle greb at se Absalon som mere end et uddannelsessted, som et byens hus med tilhørende attraktive udemiljøer for alle byens borgere.
Hovedorganiseringen tager udgangspunkt i ønsket om at samle bygningsenhederne i en kompakt bygningsstruktur – både ud fra bæredygtige og funktionelle aspekter.

Udtalelse fra dommer i juryen:
“Et meget tydeligt og klart projekt, der udstråler sin funktion gennem de fysiske rammer. Projektet virker velindplaceret i sin kontekst i både skala og materialevalg. Indvendigt virker planløsningen gennemarbejdet med et godt forhold mellem de forskellige funktioner.”

 

Læs mere om de i alt fem nominerede byggerier og stem på din favorit her

 

Stort tak til vores samarbejdspartnere på begge byggerier!

Rådgiverteam, Midtbyens Gymnasium: Cubo, LYTT Architecture, ISC rådgivende Ingeniører og Dansk Energi Management.
Projektteam, Absalon: Cubo, Rønnow Arkitekter, Marianne Levinsen, AFRY og C.C. Contractor.