15. januar 2024

Indvielse af Station Aarhus Syd

Sammen med Østjyllands Brandvæsen kunne vi lørdag 13. januar indvie den nye brandstation på Søren Nymarksvej i Højbjerg.

Der var fine taler i rosende vendinger fra rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune og Østjyllands Brandvæsen, der konsekvent kalder byggeriet for Danmarks flotteste brandstation.

Brandstationen er bygget i tre etager, hvoraf stueetagen er forbeholdt garager og værksteder, mens 1. og 2. sal er forbeholdt brandfolkene under deres vagter. Brandstationen er indrettet, så cancerfremkaldende partikler ikke overføres fra urene til rene områder.

I stueetagen findes garage med vaskeanlæg, grovvask af beskidt materiel, lager til rent materiel, garderobe til branddragter og et stort moderne værksted til servicering af brandbilerne. På de øvrige etager er der køkken, soveværelser, badeværelser, motionsrum, tv-stue og opholdsrum. Fra 1. og 2. sal er der desuden et gennemgående rum til glidestangen.

En bæredygtig brandstation

Helt fra de tidlige planer, har der været et udtalt ønske fra Østjyllands Brandvæsen om at implementere bæredygtige løsninger i den nye brandstation. Blandt andet er der etableret solceller og ladestandere for at skabe et energibesparende byggeri. Derudover er der etableret en underjordisk opsamlingstank til regnvand, så brandbilerne kan fyldes med regnvand frem for drikkevand.

Medarbejderne på den nye station, har været inddraget helt fra byggestart til indvielsen for at sikre et udpræget fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed på stationen.

Udover garagen til brandkøretøjerne har Station Aarhus Syd også garager til servicecenter, hvor Østjyllands Brandvæsens ca. 100 køretøjer skal efterses, repareres og vedligeholdes.

Station Aarhus Syd er døgnbemandet og dækker den sydlige del af Aarhus med omkring 600 udrykninger om året.

Aarhus Station Syd er opført for Østjyllands Brandvæsen i samarbejde med vores dygtige samarbejdspartnere Færch & Co og Viggo Madsen Ingeniører.

Se billeder og læs mere om Station Aarhus Syd

Cubo har også tegnet den nyligt opførte Station Nord i Lisbjerg for Østjyllands Brandvæsen.