Station Aarhus Syd – ny brandstation

Den nye brandstation Station Aarhus Syd på Søren Nymarksvej Højbjerg er bygget med udpræget fokus trivsel for medarbejderne og implementering af bæredygtige løsninger – et ønske, der har været udtalt af medarbejdere og ledelse helt fra starten.

Medarbejderne på den nye station, har været inddraget fra byggestart til indvielse for at sikre et udpræget fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed på stationen. Brandstationen er blandt andet indrettet, så beskidte og rene zoner er adskilt.

Der er etableret solceller og ladestandere for at skabe et energibesparende byggeri, og der er etableret en underjordisk opsamlingstank til regnvand, så brandbilerne kan fyldes med regnvand frem for drikkevand.

Station Aarhus Syd er opført i tre etager, beklædt med brændt træ. Porte og vinduer er malet i passende ’brandbil-rød’.

En brandstation er både en arbejdsplads og et hjem for de ansatte. I stueetagen findes garage til indsatskøretøjerne, vaskeanlæg, lager, garderobe og mandskabsrum. På de øverste etager findes velfærdsdelen; her er der køkken, soveværelser, badeværelser, motionsrum, tv-stue og opholdsrum.

Udover garagen har Station Aarhus Syd også værksted, hvor Østjyllands Brandvæsens ca. 100 køretøjer skal efterses, repareres og vedligeholdes.

Station Aarhus Syd er døgnbemandet og dækker den sydlige del af Aarhus med omkring 600 udrykninger om året.

Byggeriet er opført i samarbejde med Færch & Co og Viggo Madsen Ingeniør for Østjyllands Brandvæsen.

Cubo har også tegnet den nye Station Aarhus Nord i Lisbjerg for Østjyllands Brandvæsen.

BYGHERRE
Østjyllands Brandvæsen
ARKITEKT & TOTALRÅDGIVER
Cubo
ENTREPRENØR
Færch & Co
INGENIØR
Ingeniørfirmaet Viggo Madsen
BRUTTOAREAL
2.100 m2
INDVIET 2024
Konkurrence vundet 2021