Station Aarhus Nord

Station Aarhus Nord sikrer med moderne og fleksible rammer hurtige responstider i hele den nordlige del af Aarhus. Bygningens tekniske formåen understøtter et professionelt, trygt og sundt arbejdsliv for korpset. Et intelligent indeklima skærmer brandfolkene mod farlige partikler fra røg, og køretøjer og materiel kan hurtigt og sikkert klargøres til nye indsatser.

Den gennemtænkte indretning giver optimale arbejdsbetingelser med fokus på fleksibilitet og flow, og der er etableret attraktive faciliteter til døgnophold. Vagtholdet kan blandt andet dyrke motion og tilberede mad sammen mellem udrykninger og dagligdagens øvrige opgaver. Stationens brandfolk har bidraget aktivt i udviklingsplanerne med et stort engagement, der har præget projektet positivt.

Det er en helt særlig opgave at udforme noget så ikonisk som en brandstation – og i tillæg en vigtig samfundsopgave. Rådgiver teamet har tilgået projektet med både viden og erfaring indenfor teknisk byggeri og bæredygtighed med særligt fokus på cirkulær økonomi og totaløkonomiske løsninger, der også afspejler sig i arkitekturen. Blandt andet har man i facadeløsningen anvendt brændt træ.

Cubo og Viggo Madsen tegner også Station Aarhus Syd, der blev indviet i januar 2024.

BYGHERRE
Østjyllands Brandvæsen
ARKITEKT & TOTALRÅDGIVER
Cubo
ENTREPRENØR
K. G. Hansen
INGENIØR
Ingeniørfirmaet Viggo Madsen
BRUTTOAREAL
1.150 m2
INDVIET 2021
Konkurrence vundet 2019