15. september 2022

Vendelbocenteret – første spadestik

Mandag eftermiddag blev der taget det første spadestik til det nye plejecenter, Vendelbocenteret, på kanten af Vendsyssels markante bakkeøer i Sindal.

Det nye plejecenter kommer til at rumme 96 ældreboliger til borgere med demens, og integreres som en naturlig del af byen og livet i Sindal. De kommende beboere har bidraget til at formgive deres nye hjem, der blandt andet har resulteret i særlige tiltag for at sikre gode lysforhold i bolig, fællesarealer med ovenlys og højt til loftet og kort afstand til fællesarealer fra hver bolig.

Det skal være logisk, nemt og overskueligt at finde rundt i plejecentret – og at finde tilbage til egen bolig. Derfor er der alle steder tænkt løsninger for at skabe tryghed og fordre selvhjælp for beboerne på flest mulige områder.

I det nye Vendelbocenter er bæredygtighed tænkt ind helt fra starten i materialer, konstruktion, fodaftryk og indeklima. Med sin placering, kommer såvel by som natur helt tæt på. Byggeriet integreres således med sine omgivelser; et socialt bæredygtigt plejecenter med særlig værdi og betydning i sit lokalmiljø.

Plejecenteret opføres i tæt samarbejde med Hjørring Kommune, NIRAS, NCC og Skaarup Landskab. Byggeriet opføres efter DGNB-Guld standard og forventes at stå klar sommeren 2024.

Se flere billeder og læs mere om projektet

Foto: NCC