4. oktober 2022

To priser til Vestsalen på Arkitekturens Dag 2022

Vestsalen vinder Horsens Kommunes Arkitekturpris 2022 og den særlige Publikumspris.

Omdannelsen af Vestfløjen i Horsens Fængsel, Vestsalen, har på Arkitekturens Dag modtaget Horsens Kommunes Arkitekturpris i kategorien ’Bedste renovering eller transformation’.  Projektet blev også belønnet med Publikumsprisen, som er en ”folkets pris”, der gives på baggrund af en åben afstemning gennem Horsens Folkeblad.

Projektet har modtaget flere priser inklusiv Renoverprisen, som blev uddelt i september. Det er overvældende at opleve den interesse transformationen af Fængslet har fået, siden det stod færdigt for et år siden. På Cubo er vi stolte over at være en del af et projekt, som på flere måder står som et symbol på forandringen fra Fængslet som et negativt vartegn for hele byen til at være et positivt og åbent samlingssted for kulturen.

Fra dommerkomiteen bag Arkitekturprisen:

“Fængslet er et varemærke, ikke bare for Horsens, men for hele regionen. Med Vestsalen er der lavet et kirurgisk præcist indgreb, som arkitektonisk og funktionelt løfter hele stedet og styrker hele Horsens. Fængslet har nu løftet sig helt op på både den nationale og internationale scene både i forhold til funktionalitet for konferencer og oplevelsescenter, men også arkitektonisk.”

“Fængslet skaber med projektet nye rum til oplevelser og er lykkedes med et projekt i flotte materialer og af meget høj kvalitet. Et projekt, som forventes at patinere smukt og sikrer muligheden for Fængslets hverdagsliv og fest i mange, mange år.”

Læs mere om FÆNGSLET