11. oktober 2022

Rejsegilde på Håndværkskollegiet i Horsens

Fredag d. 7. oktober kunne vi fejre rejsegilde på Håndværkskollegiet i Horsens.

Byggeriet er det første af sin slags i Danmark og omfatter værkstedsfaciliteter, kollegieboliger og fællesarealer, der kommer til at udgøre et helt særligt studiemiljø. Kollegiet vil fungere som et levende katalog i gode løsninger, både håndværksmæssigt, arkitektonisk og materialemæssig, hvor klassiske materialer og håndværksmetoder i kombination med moderne arkitektur resulterer i et smukt, funktionelt og unikt byggeri.

Det er især den bemærkelsesværdige gitterkonstruktion i massiv Douglas-gran under taget, der er karakteristisk for bygningerne. Konstruktionen giver et luftigt udtryk til hovedbygningen, forbinder inde- og udearealerne og overdækker værksteder og fælles faciliteter. Samtidig danner konstruktionen ramme om udvendige værkstedsområder for beboerne.

”Som alle kan se her ved rejsegildet, er der tale om et helt unikt byggeri, som på alle måder understøtter vores målsætning om, at endnu flere af vores unge vælger en erhvervsuddannelse. Jeg er ikke i tvivl om, at dette kollegium vil styrke respekten om håndværksfagene, og forhåbentlig vil det også give flere unge lyst til at blive håndværker.”
– Peter Sørensen, borgmester i Horsens Kommune.

Håndværkskollegiet opføres på det 15.000 kvm store godsbaneareal med plads til 84 fremtidige håndværkere, fordelt på 72 kollegielejligheder, og forventes klar til indflytning i 2023.

Byggeriet er udviklet i samarbejde med Danø Arkitektur, Schønherr, Tri-Consult og Brdr. Thybo og Ejner Olesens Eftf. for BRF-fonden og opføres af Nordstern.

Læs mere og se flere billeder af projektet