16. september 2020

Nyt Vandværk i Assens
understøtter bæredygtig forsyning

Nu indvies det nye højteknologiske vandværk, der indgår som central del af Forsyningsparken i Assens og bidrager til kommunens klimastrategi og indfrielse af FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. Anlægget vil forsyne 4000 husstande i by og omegn med drikkevand af højeste kvalitet.

Med sit minimalistiske ydre indfinder det nye anlæg sig naturligt i det store landskabsrum med bevidst markering og differentiering af bygningens hovedfunktioner; den lyse beton slutter sig om velfærds- og teknikdelen, mens selve vandbehandlingen indrammes ved den elegante facadebeklædning med antracitgrå stålplader.

Den fleksible bygning skaber visuel adgang til processen med at omdanne det fynske råvand til rent drikkevand og i tillæg åbner gavlen sig mod Egebjergvej, så de smukke rentvandstanke står præcist indrammet som blikfang for den samlede forsyning.

Cubo opfører også det nye energi- og klimavenlige renseanlæg til Forsyningsparken i Assens, der bliver et af Danmarks mest moderne og effektive anlæg til rensning af spildevand og optimering af energiproduktion.

Læs mere om projektet her