16. august 2023

Cubo vinder nyt maritimt center i Frederikssund

Cubo har vundet opgaven med at opføre det ny Maritime Center i Frederikssund.

Centret skal være et sted, hvor alle har lyst til komme, uanset om de er aktive på eller ved fjorden, lyder det fra visionsoplægget. Centret og de tilstødende by- og landskabsarealer skal skabe synergi mellem havn og by ved at åbne op og forbinde havneområdet med byen. På den måde bliver centret omdrejningspunkt for havnens transformation fra et lukket og medlemsorienteret foreningsmiljø, til et levende, åbent og inviterende samlingssted for alle.

Nøgleordene for Cubos forslag har været fleksibilitet, flow og skalerbarhed. Vi har lagt stor vægt på at udvise hensyn til brugernes behov og tilpasse centret dets omgivelser. Samtidig har integration af landskabets blå og grønne elementer spillet en vigtig rolle i projektet.

Fra dommerbetænkningen lyder det:

”Team Cubo præsenterer en nedskaleret bebyggelse med inspiration i enkle bådehuses arrangement langs vandets kant. Inspirationen ligger i det tilfældiges arkitektur, der rammes ind med begreber som ad-hoc og Klondyke – alt sammen noget der peger på en typologi hvor enkeltdelene let kan justeres og arrangeres med en naturlig indpasning og tilpasning for øjet.

Forslaget vurderes arkitektonisk helstøbt og derved meget robust. Hvad enten vi forestiller os et behov for at udvide, reducere, bygge til i visionsprojektet, rokkere faciliteter i dialog med brugere, gennemføre en sparerunde, eller andre processer, så viser projektet en egenart og karakter som bedømmelsesudvalget er overbevist om vil være fastholdt i det realiserede projekt.”

Cubo har totalrådgiverrollen og udarbejdet vinderforslaget i tæt samarbejde med vores dygtige underrådgivere DetBlå Landskab, ABC rådgivende ingeniører og Spangenberg & Madsen.

Det nye Maritime Center forventes at stå færdigt primo 2026.

Se Jakob Færch, udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden, præsentere vinderforslaget

Se billeder og læs mere om projektet