8. september 2021

Indvielse af Professionshøjskolen Absalon, Campus Slagelse

Fredag 3. september kunne Professionshøjskolen Absalon officielt slå dørene op til deres nye campus i Slagelse, og hilse nye elever velkommen. Absalon Slagelse har egentlig stået klar til at tage mod nye elever siden påske, men pga. corona, har det ikke for alvor været muligt at tage de nye rammer i brug før nu.

Samspillet mellem det nye campus og de øvrige uddannelsesbygninger i området åbner op for et helt nyt inspirerende og levende studiemiljø i området omkring Slagelse Station. Den centrale placering betyder at mange mennesker allerede har fået deres daglige gang i campusområdet, hvor den åbne og transparente arkitektur inviterer lokalsamfundet naturligt ind i det levende hus.

Det har været helt grundlæggende for det konceptuelle greb bag projektet at se Absalon som mere end et uddannelsessted, som et byens hus med tilhørende attraktive udemiljøer for alle byens borgere. Intentionen har været at skabe et hus tilpasset netop dette særlige sted, og med en bygningsmasse, der er vævet fint ind i områdets både landskabelige og urbane strukturer. Udover at være omdrejningspunkt og center for faglighed og videndeling, er placeringen og udformningen af Absalon medvirkende til, at byens hus på naturlig vis fungerer som en vigtig aktør – både lokalt og regionalt.

Professionshøjskolen Absalon i Slagelse er udført i samarbejde med Rønnøw Arkitekter, AFRY, Marianne Levinsen Landskabsarkitekt, C.C. Contractor og Professionshøjskolen Absalon

Byggeriet blev nomineret til Årets skolebyggeri 2021.

Se flere billeder og læs mere om projektet