26. oktober 2021

Første spadestik til Håndværkskollegiet i Horsens

Mandag den 25. oktober blev første spadestik taget til Danmarks første håndværkskollegie i Horsens.

Kollegiet bliver opført på en 15.000m2 stor grund og integreres centralt i Horsens nye uddannelsesmekka med Social- og Sundhedsskolen, VIA University College og Horsens Banegård som naboer.

Udover boliger kommer det nyskabende kollegie i bæredygtige materialer, til at rumme fællesarealer, værksteder og andre spændende faciliteter. Med det multifunktionelle kollegie er intentionen at tiltrække en masse nye studerende til uddannelser inden for håndværksfagene og genetablere prestigen ved at lære et håndværk og dermed videreføre den stolte danske håndværkstradition.

”Det er et helt unikt byggeri, som på alle måder understøtter vores ambitioner om, at vi skal blive en endnu større uddannelsesby, og at vi skal have endnu flere af vores unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Et kollegium af dette format vil helt sikkert styrke respekten om håndværksfagene og tiltrække flere endnu flere unge til uddannelserne. Samtidig er placeringen tæt på de store uddannelsesinstitutioner på Campus Horsens med til at understøtte ambitionerne om Horsens som en af Danmarks store uddannelsesbyer. Det er fantastisk, at byggeriet af en række helt enestående kollegieboliger nu går i gang med Horsens som den første by.”
-Peter Sørensen, borgmester i Horsens.

Byggeriet opføres i samarbejde med Danø Arkitektur, CASA, Schønherr og TRI-consult for Fonden for Håndværkskollegier. Byggeriet forventes indviet september 2023.

Se flere billeder og læs mere om projektet