24. maj 2017

Første spadestik | Midtbyens Gymnasium i Viborg

Mercantec, Realdania og Viborg Kommune markerede den 24. maj 2017 startskuddet for byggeriet af Midtbyens Gymnasium og Banebroen. Byggeriet kickstarter for alvor gang i udviklingen af Viborg Baneby, hvor et tidligere industriområde omdannes til en dynamisk og mangfoldig bydel i hjertet af Viborg.

Midtbyens Gymnasium vil samle Viborg Tekniske Gymnasium, Viborg Handelsgymnasium og de højteknologiske uddannelser fra Teknologisk VidenCenter i Bjerringbro på ét sted. Gymnasiet skal huse ca. 1.100 elever og 130 ansatte.

Stiforbindelsen består af to stålbroer. Den ene bro er 172m lang og spænder fra Middagshøjvej over jernbanen og Banevejen, mens den anden bro er 58m og går mellem gymnasiet over Banegårds Alle til Hovedbiblioteket. Midt mellem de to broer ligger gymnasiet med Hærvejspladsen, hvor der skabes et nyt byrum til studerende og kommunens borgere. Fra Banebroen er der adgang til perronen mellem jernbanespor 1 og 2.

20170524_103608

– Realdania støtter projektet med Banebroen, da broen er et nøgleelement i at kickstarte udviklingen af Banebyen og styrker midtbyen i Viborg. Broen skal nedbryde den barriere, som jernbanen giver mellem bydelene, og samtidig fremme en bæredygtig udvikling, hvor det er let og attraktivt at benytte cykel, tog og bus. Projektet kan derfor fungere som demonstrationsprojekt for andre byer, der har lignende udfordringer, siger Lars Autrup, projektchef i Realdania.

Se projektet

Læs mere om Viborg Baneby