24. maj 2016
Plejecenter Hyrdehøj i Roskilde

Cubo vinder konkurrencen om plejecenter Hyrdehøj i Roskilde

I samarbejde med Force4 Architects, Henrik Jørgensen Landskab og Balslev ingeniører har Cubo vundet konkurrencen om 104 boliger samt centerfunktioner mm. der tilsammen udgør Plejecenter Hyrdehøj. Bygherre er Roskilde Kommune, som er ambitiøs i visionen om at skabe et byggeri, der kommer til at stå som et moderne skoleeksempel på fleksibelt byggeri indrettet og udformet for at imødekomme borgere der med stor sandsynlighed vil udvikle eller allerede har en demenssygdom.

Fra dommerbetænkning:

»Forslaget fremstår som et meget gennemarbejdet projekt, der vidner om stor erfaring indenfor plejesektoren. Projektet er veldisponeret såvel i den enkelte bolig som center og fællesområder.«

»Forslagets koncept understøtter på bedste vis ønsket om graduerede fællesskaber, effektiv oversigtlighed og korte afstande for personale, beboere og besøgende. Dertil understøttes generelt hensynsfuld tilgængelighed mellem ude og inde og på langs af bebyggelsen mellem de respektive servicefunktioner og de centrale fælles ophold- /spisearealer.

Konceptet giver stor frihed og dermed fleksibilitet over for ændringer til forslaget, der måtte komme i fremtiden.«

Plejecentret har en økonomisk ramme på 175 mio. kr. og ventes at stå færdigt ved udgangen af 2018.

Se projekt
Oversigt over vundne konkurrencer