27. oktober 2015
Cubo videre til fase 2 i konkurrencen om Nyborg Slot

Cubo videre til fase 2 i konkurrencen om Nyborg Slot

Cubo leder et af tre teams som er gået videre til fase to i den internationale projektkonkurrence om fornyelse af Nyborg Slot og omgivelserne til et nyt, samlet kulturarvsområde. Teamet består udover Cubo af JaJa Architects Aps, Arkitektfirmaet Vilhelmsen, Marxen & Bech-Jensen A/S, Schul Landskabs-arkitekter APS, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S og Mogens A. Morgen, professor, Arkitekt MAA

Nyborg Slot og residensstad udgør et unikt kulturarvsmonument fra Danmarks middelalder. Her blev Danmarks første Grundlov af 29. juli 1282 underskrevet og beseglet, her lå det lovfæstede mødested for det danske parlament »Danehoffet«, og her opholdt de danske konger sig i århundreder med deres hof. Fortællingen om Nyborg skal styrkes gennem en restaurering af kulturarvs-området omkring Slottet og Rådhustorvet og gennem opførelse af nye formidlings- og udstillingsmuligheder.

Den endelige vinder af konkurrencen udpeges i marts 2016. Det samlede budget er på omkring 280 mio. kr., og byggeriet forventes at stå færdigt i 2019.

Se projekt