25. februar 2021

Cubo-team vinder konkurrence om
bæredygtigt
Vendelbocenter i Sindal

Sammen med Niras og Skaarup Landskab er Cubo udpeget som vinder af konkurrencen om Nyt Vendelbocenter i Sindal, der opføres for Hjørring Kommune.

Nyt Vendelbocenter vil skabe en hjemlig og tryg ramme for borgere med demens, der har behov for støtte i hverdagen. Det nye plejecenter vil rumme 96 ældreboliger, centerbygning samt fælles- og servicearealer og projektet er som helhed udviklet med et solidt afsæt i den menneskelige dimension; både for beboere, personale og besøgende.

Den store skala er brudt ned med en disponering i mindre boenheder, der sikrer oplevelsen af hjemlighed i boligen. Den lille skala danner en tryg ramme om hverdagen i egen bolig med overskuelig adgang til fællesskab og faciliteter – både inde og ude.

Plejecenteret opføres efter DGNB-Guld standarden med en helhedsorienteret tilgang, der vil sikre et sundt, inkluderende og klimavenligt byggeri. Samtidig bidrager projektet positivt til opfyldelse af udvalgte Verdensmål.

Cubo har mangeårig erfaring med at udvikle moderne plejecentre, der baserer sig på et humant værdisæt – og med metodisk afsæt i universelt design integreres visioner og mål i de arkitektoniske valg. Tegnestuens portefølje repræsenterer en række projekter, der er præmierede for den inkluderende arkitektur og høje grad af tilgængelighed.

Læs mere om projektet her