12. april 2019

Cubo Arkitekter skal tegne brandstation i Lisbjerg

Østjyllands Brandvæsen opfører en ny fuldtidsbemandet brandstation i Lisbjerg, Station Aarhus Nord. Stationen bliver en del af det nye byudviklingsområde ved Lisbjerg og tegnes og projekteres af Cubo Arkitekter i samarbejde med Ingeniørfirmaet Viggo Madsen

Det er hensigten at skabe et arbejdsmiljø, der beskytter brandfolkene mod farlige partikler fra røg, og hvor både køretøjer og materiel hurtigt og sikkert kan gøres klar til ny udrykning. Samtidig fungerer en fuldtidsbrandstation også som et hjem for vagtgående brandfolk, hvorfor der også skal være attraktive velfærds-faciliteter ved døgnophold.

Projektchef i Østjyllands Brandvæsen Lone Mossin fortæller om projektet: “Ud over en brandstation med et godt og sikkert arbejdsmiljø skal stationen også opføres med fokus på bæredygtighed, både hvad angår gennemtænkte totaløkonomiske løsninger, der sikre en effektiv og driftssikker bygning med minimalt vedligehold samt et byggeri opført af morgendagens byggematerialer og med fokus på cirkulær økonomi. Jeg er sikker på, at vi i samarbejde med Østjyllands Brandvæsens medarbejdere, Cubo og Viggo Madsen kan skabe en attraktiv arbejdsplads, inden for den økonomiske ramme vi har.”

Brandstationen i Lisbjerg forventes at stå færdig i efteråret 2021.

Læs mere om projektet her