02. oktober 2023

Arkitekturens Dag varer en hel uge i Aarhus

I Aarhus er Arkitekturens Dag den 2. oktober udvidet til en hel uge under overskriften ’Aarhus Arkitekturuge’.

Med Den Gamle Bys nye hovedindgang er Cubo nomineret i kategorierne ’Aarhusianernes Arkitekturpris’ og ’Prisen for Byens Bygningsarkitektur’. Fra bedømmelseskomitéen lyder det blandt andet:

”Den nye hovedindgang er et spændende eksempel på vigtigheden i en fortløbende og kontinuerlig udvikling af vores eksisterende kultur og byrum og fremstår, med sin nye placering og fremtoning, som en yderst aktuel kommentar på vigtigheden i, at vi anerkender dét, vi har, lader det følge med tiden og aktualiserer det på ny.”

På tegnestuen er vi stolte af nomineringerne, som du kan læse mere om på Aarhus Kommunes hjemmeside, hvor du også kan stemme på den nye hovedindgang:
Den Gamle Bys nye hovedindgang

I løbet af Aarhus Arkitekturuge vil der være en masse arrangementer, hvor du kan blive klogere på byens arkitektur, deltage i debatter, komme på byvandringer og være med på guidede ture – blandt andet kan du blive vist rundt i den Gamle Bys nye hovedindgang, hvor Cubo er med og fortæller om visionerne og tankerne bag. Det foregår onsdag 4. oktober kl. 15. Rundvisningen tager ca. en time:
Tilmelding til rundvisning i Den Gamle Bys nye hovedindgang

Du kan læse meget mere om Aarhus Arkitekturuge og se det spændende program på arkitektur.aarhus.dk/program

Cubo er også med i dag til Arkitekturens Dag i Randers, hvor fokus er rettet mod potentialer og kulturarv i relation til bæredygtighed. Arkitekt og medstifter af Cubo Lars Juel Thiis holder oplæg og sidder også med i kommunens bedømmelsesudvalg.

Arrangementet foregår i øvrigt i Sct. Peders Sognehus, som Cubo har tegnet sammen med VMB Arkitekter og som var nomineret til Randers Kommunes arkitekturpris i 2021.

Relevante links
Den Nye Hovedindgang
Sct. Peders Sognehus i Randers