9. september 2022

Vestsalen vinder Renoverprisen 2022

Renoverprisen 2022 går til Vestsalen på Fængslet i Horsens.

2022 er et jubilæumsår for Renoverprisen med særlig fokus på bæredygtighed. 9 projekter blev nomineret ud af 144 indstillede og 3 vindere blev fundet indenfor hver sin kategori.

Begrundelsen fra nomineringsudvalget lyder:

De har jo simpelthen skåret i en bygning og valgt et greb, som faktisk er rigtig svært. Man kunne sagtens have valgt alle mulige andre måder, men det har været vigtigt at gøre noget meget radikalt. Og det synes jeg, der er en god eksempelværdi i. Det kan nogle gange være nødvendigt at være meget tydelig omkring, hvad man gør, hvis man vil skabe et helt nyt udtryk som her.”

Transformationen af Fængslet har sit udgangspunkt i et udtalt behov for at skabe rum for events, konferencer og koncerter i direkte kontakt med Fængslets historiske og stemningsskabende rammer. Visionen har ikke været rive murene ned, men at foretage et nærmest kirurgisk indsnit; en livgivende ’operation’ af Fængslet, så det tilpasses nutidens krav og ønsker uden at fortiden sættes ud af spil.

Vestsalen åbner bygningen mod den store fængselsgård, samtidig med at det transparente tag over det indre gårdrum, giver plads og skaber et nyt stort og fleksibelt rum.

Med stål som det dominerende materiale, tilpasser den nye transformation sig FÆNGSLET’s udtryk og historie og tilføjer samtidig fortællingen om den lukkede fængselsbygning, som bliver åbnet op og byder indenfor.

Det er virkelig en unik sal, og sammensmeltningen af inden- og uden døre understøtter fængslets transformation fra lukket til åbent. Nu kan vi for alvor åbne FÆNGSLET op for gæster fra hele verden.”
– Astrid Søes Poulsen, direktør for FÆNGSLET

Samlet set er Vestsalen 1.200 m2 og kan rumme op imod 1200 gæster. Salen kan inddeles i forskellige rum, så flere behov kan mødes samtidig i både stor og lille skala.

På Cubo er vi naturligvis meget glade og stolte over den fornemme pris.  Cubo modtager prisen som totalrådgiver i samarbejde med bl.a. CASA og Rambøll.

Læs mere om transformationen af Vestsalen og begrundelse for prisen på renover.dk