6. juli 2023

Kom til åbning af udstilling på Bornholm

Skal du til Bornholm i ferien? Så kom og oplev Arkitektforeningens landsdækkende vandreudstilling ”Dansk arkitektur på vej mod FN’s 17 Verdensmål – kan vi bygge os til en bedre fremtid?”

Cubo har tegnet Campus Bornholm, der er en del af udstillingen. Til åbningen i Allinge, vil medstifter af Cubo Lars Juel Thiis fortælle om projektets idé, formgivningsproces, anvendelse og betydning for øen i et større perspektiv.

Campus Bornholm rummer gymnasieuddannelser, erhvervsuddannelser, voksen- og efteruddannelser samt videregående uddannelser til sygeplejerske, lærere, pædagog og socialrådgiver. Etableringen af Campus Bornholm er et forbilledligt eksempel på, hvordan man kan sikre fremtidens uddannelsesmiljø netop ved at etablere det lokalt og på den måde understøtte et geografisk afgrænset samfund.

Byggeriet er opført med klimatilpasset landskab med jordvarme, termoaktive etagedæk, lokale materialer, sedum-tage og solceller på de genbrugte værkstedshaller.

Åbning af udstillingen finder sted i Domen på Strandvejen i Allinge den 15. juli kl. 15, hvor der vil være en let forfriskning, rig mulighed for at se udstillingen og stille spørgsmål. Udstillingen varer frem til 5. august.

Om vandreudstillingen

Udstillingen tager afsæt i den engelsksprogede guidebog ”A Guide to Danish Architecture – Towards the UN Sustainable Development Goals”. Både bog og udstilling er en del af ’UIA World Congress of Architects’ – verdens største kongres om bæredygtig arkitektur og byggeri, der netop nu finder sted i København. Udstillingen turnerer i hele landet ud over efteråret.

Du finder tidsplan på Arkitektforeningens hjemmeside, hvor du også kan købe bogen eller downloade den gratis:

Læs mere om projektet og se billeder af Campus Bornholm