7. december 2020

Sct. Peders Hus indviet

Sct. Peders Kirkes nye sognehus, Sct. Peders Hus i Randers, er netop blevet indviet ved Biskop Henrik Wigh-Poulsen. Sognehuset er formgivet af Cubo i samarbejde med VMB Arkitekter og er opført indenfor både den aftalte tidsplan og den projektøkonomiske ramme.

Det nye sognehus underlægger sig det historiske kirkemiljø ved arkitekt C. A. Wiinholts smukke kirke fra 1902 med en arkitektur, der tilfører en underspillet – men alligevel moderne replik til det eksisterende. Sct. Peders Hus vil med Store Sal og Lille Sal danne ramme om kirke- og kulturarrangementer, ligesom de administrative funktioner flytter permanent ind.

Det 340 kvm store sognehus er bygget ind i skrænten ved kirken, og det har givet mulighed for at etablere en stor græsklædt tagterrasse med fantastisk udsigt over byen og Gudenåen. Sognehuset er opført med stor opmærksomhed på tilgængelighed, og alle rum inde og ude har niveaufri adgang, ligesom den nyetablerede direkte forbindelse mellem kirke og sognehus understøtter det inkluderende princip.

Cubo har gennem mange år formgivet og opført kirkebyggerier, kirkecentre og sognehuse, der med afsæt i stedets historiske kontekst favner en bred brugergruppe og styrker lokalmiljø og fællesskab.

Læs mere om projektet her