11. februar 2021
Foto | Torben Eskerod

Retrofit til lampeserierne BALLO, Owen og SOMBRERO

Cubo har siden tegnestuens begyndelse udviklet bygningstilpasset design med et særligt fokus på belysningsarmaturer. Nu relancerer Lampas BALLO, Owen og SOMBRERO med energisparende LED lyskilde.

BALLO blev oprindeligt designet som glaspendel men produceres også i aluminium i et bredt udvalg af farver og som storrumspendel i opaliseret akryl.

Owen er en bred serie af loft- og vægarmaturer, der dækker mange forskelligartede behov. Designet er udført i støbt alu med sprøjtestøbt opal polycarbonat afskærmning.

Mastelygten SOMBRERO fremstår som en lysende, svævende ring i mørke, når den er tændt. Samspillet mellem lodret mast og vandret skærm giver et markant, og letaflæseligt udtryk, der bevirker, at den spiller elegant sammen med bygnings- eller landskabsarkitektur.

Som et bæredygtigt tiltag har Lampas udviklet et retrofit kit til lampeserierne. Det vil sige en mere robust, vedligeholdelsesfri og miljøvenlig løsning, da strømforbruget reduceres betragteligt. Samtidig giver det mulighed for at bevare og opgradere de oprindelige lamper. Det har man blandt andet gjort hos Nordea i Odense, hvor bæredygtig genanvendelse af BALLO storrumspendlerne i det overdækkede gårdrum er sikret med LED Retrofit-løsningen.

Læs mere om BALLO-serien.
Læs mere om Owen-serien.
Læs mere om SOMBRERO.