Sombrero
Mastelygte

Mastelygten Sombrero L805 fremstår som en lysende, svævende ring i mørke, når den er tændt. Lygten har en veldefineret fremtræden i dagslys, når den er slukket. Sammensætningen af en lodret mast og en vandret skærm giver Sombrero L805 et markant, og letaflæseligt udtryk, der bevirker, at den spiller elegant sammen med bygnings- eller landskabsarkitektur.

Sombrero er en udendørs parklygte, der egner sig til stier, fortov, indgange og parkeringspladser. Den er også set anvendt indendøre; eksempelvis i rummelige gangforløb med højt til loftet, hvor den skaber gadelygte-stemning.

Selve armaturet – den lysende ring – er fastsat på masten med tre tynde metalstænger. Masten gennembryder og rager op over den vandrette ring. LED-armaturet lyser direkte nedad uden reflektorer. Sombrero L805 kaster derfor lys på sig selv og på underlaget, mens graden af “lysforurening” til siderne er lav. Lysfordelingen er jævn og rotations-symmetrisk.

 

 

Mast og ring fremstilles i stål og kan leveres som varmgalvaniseret eller varmgalvaniseret med pulverlakering efter RAL-system. Afskærmningen er i satineret polycarbonat, som gør lyset diffust og blændfrit.

Sombrero L805 er designet af Cubo Arkitekter og blandt andet anvendt i projekterne Frydkjær Kontorhus, Aagaard Fertilitetsklinik og Vejle Handelsskole.

Find mere information på Lampas’ hjemmeside

PRODUCENT
Lampas
DESIGN
Cubo