Livsvitenskap
Oslo Universitet

Byggeriet er Norges største universitetsbyggeri og vil understøtte et tættere forsknings- og undervisningssamarbejde på tværs af de naturvidenskabelige og medicinske miljøer. Klinik for Laboratoriemedicin (KLM) ved Oslo Universitetssygehus bliver også et centralt element i den store satsning på livsvidenskab, som er studier af levende organismer som kan hjælpe os til at forstå biologiske processer og behandle sygdomme på nye måder.

Projektet respekterer og bygger videre på universitetsstrukturen på Blindern, og består af en 4 etagers base der underskæres af landskabets dalstrøg der trækkes ind og formgiver de offentlige områder i åbne, transparente nedre etager. Over basens laboratorieetager rejser sig to højere huse med kontorområder, og dermed reflekteres på Blindern traditionen for høje huse, der som steler markerer de enkelte byggeafsnit.

Byggeriet skal certificeres BREEAM Excellent, og der er stort fokus på reduktion af klimagasudslip med brug af lavkarbon beton og solcellepark på taget. Arealbehov og arealeffektivitet, samt generalitet, fleksibilitet og elasticitet er optimeret for at skabe et effektivt byggeri, som reducerer energi- og materialeforbrug.

Kort

BYGHERRE
Statsbygg for Kulturdepartementet
BRUGER
Oslo Universitet
ARKITEKTER
Cubo og Ratio Arkitekter
LANDSKABSARKITEKTER
Kristine Jensens Tegnestue og alt arkitektur
INGENIØRER
Erichsen & Horgen, MOE, Ing. Per Rasmussen, Høyer Finseth samt Malnes og Endresen
UNDER PROJEKTERING OG OPFØRELSE
Konkurrence vundet 2014
BRUTTOAREAL
97.000 m2