LEGO® Kornmarken Campus

LEGO Koncernen udvider sit globale hovedsæde i Billund med et nyt byggeri på 46.000 m2. Det nye bygningskompleks kommer til at rumme kontorarbejdspladser, mødecenter, laboratorier, værksteder og testfaciliteter. Det nye byggeri vil, sammen med den eksisterende LEGO® fabrik, udgøre en samlet LEGO Kornmarken Campus på mere end 100.000 m². I forbindelse med byggeriet anlægges et organisk udformet stisystem, en offentlig tilgængelig ’playline’, der gennem et grønt parklignende strøg med legeoplevelser for store og små, slynger sig gennem de nyanlagte parkeringsområder frem til hovedindgangen.

Det nye byggeri er designet og konstrueret med fokus på at reducere miljøpåvirkningen til et minimum. Der anvendes stål og beton med lav CO²-belastning, og FSC-certificeret træ som bærende konstruktioner i de rummelige kontorarealer. Byggeriet opnår LEED Platinum-certificering, som er den højest mulige rangering på den anerkendte LEED-skala inden for bæredygtigt byggeri.

Den nye LEGO Kornmarken Campus bygger på et stærkt arkitektonisk koncept, hvor inspiration fra strukturen i de eksisterende produktionsfaciliteter, kombineret med legende elementer, skaber en overraskende arkitektur. Produktionsanlæggets gennemgående akse videreføres i de nye testfaciliteter og munder ud i hjertet af det nye bygningskompleks, et nyt atrium, der også fungerer som ankomst og fordeling til kompleksets øvrige funktioner; kontorer, mødecenter, laboratorier og værksteder. Atriet er stedet, hvor medarbejdere mødes, skoleklasser starter deres rundvisninger og vil også fungere som venteområde for gæster.

Udformningen af projektet tager hensyn til den fortrolighed og sikkerhed, der er forbundet med arbejdet i udviklings- og testfaciliteterne, og fra de lyse kontorområder er der udkig til de grønne gårde, der er integreret i designet. Det nye kompleks karakteriseres af en tæt kontakt mellem kontorer, testfaciliteter og værksteder, hvor flow og fleksibilitet er nøgleord i designet, der afspejler LEGO Koncernens værdier.

Det samlede byggeri har et markant og let aflæseligt udtryk, udvendigt såvel som indvendigt, hvor funktionerne i bygningen kommer til udtryk i den arkitektoniske bearbejdning. Det har været et grundlæggende designparameter at skabe en smuk og funktionel campus, der understøtter den stærke og velkendte LEGO DNA. Derfor indgår de ikoniske LEGO klodser naturligt i designet, hvor især den varme gule farve fra klodserne er anvendt i byggeriets farvesætning. Den nye campus skaber på den måde tydelig forbindelse til både LEGO Campus og LEGO House.

BYGHERRE
LEGO System A/S
ARKITEKT
Cubo Arkitekter A/S
LANDSKABSARKITEKT
Schønherr A/S
INGENIØR
Rambøll Danmark A/S
BRUTTOAREAL
46.000 m²
AFLEVERING 2025
Det samlede Kornmarken Campus bliver arbejdsplads for ca. 1.900 medarbejdere