30. september 2018

Partner Lars Juel Thiis er oplægsholder på Arkitekturens Dag

Ved fejringen af Arkitekturens Dag på Pakhuset i Odder – der i sig selv er en af byens væsentlige kulturhistoriske markører, samt uddelingen af Odder Kommunes Bygningspris 2018 holder partner Lars Juel Thiis et oplæg om arkitektur og kulturarv.

På Arkitekturens dag vil Lars netop være vendt tilbage med friske indtryk fra sin deltagelse i konferencen ”100 år med bygningsfredning”, der afholdes på Christiansborg den 25. september 2018 af Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur, og som åbnes af Kulturminister Mette Bock.

Da Lars selv bor i et smukt og autentisk restaureret bindingsværkshus i Odder Kommune, har han også personlige erfaringer med, hvor meget viden, entusiasme og fast arbejde der ligger i at holde af, respektere og i denne ånd vedligeholde en smuk gammel ejendom.

De lokale kulturhistoriske spor og smukke og veludførte bebyggelser og anlæg er en stærk og varig kilde til en bys og en egns fælles identitet og selvforståelse. De bidrager desuden til fine oplevelser for såvel indbyggere som besøgende. Derfor er det vigtigt at fremme kvalitet i nybyggeriet og sikre bevaringen af det særpræg og den fortællekraft, der ligger i mange af kommunens fine, ældre bebyggelser og anlæg.

Uddelingen af bygningspriser og fejringen af Arkitekturens Dag skal bidrage til at øge og udbrede fokus på dette.