8. februar 2023

Nominering til Cityprisen 2023

Med den fremtrædende kontorbygning for Entra i Oslo, der åbner op mod byrummet og derved fungerer som bindeled i Tullin-kvarteret, er Cubo med i opløbet om Cityprisen 2023, som uddeles af Norsk Eiendom.

Fra de første tanker om udviklingen af det nye kvarter, har folkene bag haft store ambitioner, blandt andet om at vinde Cityprisen. Nu er muligheden her.

Juryen skriver blandt andet:

“Tullinkvarteret er blevet et unikt og spændende område i byen, som tilfører noget nyt og på mange måder er atypisk Oslo. Det fremstår nu som et urbant område med en ny type byrum, nye forbindelseslinjer, en kombination af ombygninger og nybyggeri, og ikke mindst en stor mangfoldighed i funktioner og målgrupper. Her har man både (gen)skabt og hentet kvaliteter frem i baggård og passager.

Med projektet er de høje ambitioner for bæredygtighed blevet gennemført og flere byggerier er blevet et forbillede for genanvendelse (…) Åbningen af kvarteret mod byrummet er blevet en af de væsentligste kvaliteter, blandt andet med lyskunst som funktionelt og attraktivt virkemiddel.

Tullin-kvarteret fremstår i dag som et kærkomment alternativ til de sidste tyve års tilgang til byudvikling og fokuserer på variation og spændvidde i indhold.”

Cubo er stolte over at have bidraget til Tullin-kvarteret og ser frem til kåring og overrækkelse af Cityprisen 2023, der finder sted i Oslo 2. marts.