1. oktober 2018

Kunsten hos Cubo

Den integrerede kunst i byggeriet har altid været et fokusområde. Udstillingen ’Every story tells a Picture’ på Utzon centeret i 2012, fortalte om den integrerede kunst i Cubo-tegnede byggerier. Men kunsten er også helt inde på tegnestuen. Sidste værk i den bestræbelse er et kunstværk af en af de store i den bundne moderne arkitekturs kunstneriske berøringsflade ind i den udøvende kunst – Emil Gregersen.

Emil Gregersen (1921-1993) var berømmet for det forbilledlige samarbejde med Friis & Moltke i 60’erne og 70’erne, og hvor entreprenørskolen i Ebeltoft og Scanticon ved Aarhus er nogle af hovedværkerne. Nu udsmykker Emils karakteristiske kunst Cubos hovedindgang – et dejligt farvemættet løft ved indgangen til tegnestuen. Kunstværket er udlånt af Grete og Kjell Berentzen. Berentzen arbejdede sammen med F&M og Emil Gregersen med belysning og design i firmaet Lampas.

Tegnestuens øvrige kunstneriske udsmykning omfatter et stort Jørn Larsen forarbejde til udsmykningen af Odense Universitet, en Anders Moseholms collage som Cubo fik i forbindelse med De Kunstneriske Uddannelser på Holmen (Moseholm har udsmykket forhallen på Den danske Filmskole) og også Per Hebsgaards glasmosaik på Cubos forlæg til udsmykningen af Skælskørs Center for Sundhed og Træning, Sana.