20. december 2023

Cubo i konkurrence om bæredygtigt betonbyggeri

Cubo er prækvalificeret i Realdanias konkurrence om at opføre et etagehus i beton med særligt fokus på at udlede så lavt CO2-aftryk som muligt.

Derer tale om et spændende og udfordrende udviklingsbyggeri, der opføres under navnet ’Mini CO2 etagehusene’ og som har fået stor bevågenhed. Derfor er vi stolte og beæret over at få lov til at give vores bud på, hvordan man kan bygge bæredygtigt, effektivt, innovativt og energioptimeret i beton, uden at gå på kompromis – hverken med kvaliteten eller den oplevede værdi.

Til opgaven har vi allieret os med arkitekt og specialist i bæredygtig beton, Jonatan Møller Larsen, der udover at have speciale i bosætning, økologi og tektonik, vandt prisen ’Bæredygtig Betonarkitektur Ideen 2020’.

Vi ser frem til konkurrencen, hvor vi skal dyste mod tre andre hold; vores dygtige kolleger hos CEBRA, Henning Larsen og SLETH.

Om Mini-CO Etagehusene

Betonhuset er det sidste af tre monomaterielle huse, der opføres i henholdsvis træ, tegl og beton på Kongensstræde i Fredericia. De tre huse vil indgå i et komparativt studie, hvor Realdania blandt andet vil undersøge:

  • Hvor meget CO2 husene udleder pr m2 pr år?
  • Hvor lang tid det tager at opføre husene?
  • Hvordan materialerne fungerer i diverse delkomponenter?
  • Hvor meget det koster at opføre husene?
  • Hvordan de er at leve i?

Læs mere om konkurrencen på Realdanias hjemmeside