20. april 2023

Ny præstebolig i Hylke indviet

Sammen med Ovsted, Tåning og Hylke Menighedsråd kunne vi 2. påskedag åbne dørene til den nye præstebolig i Hylke.

Cubo har tegnet det moderne, funktionelle og bæredygtige længehus i to etager, der tager afsæt i stedets ånd og indpasser sig i den kuperede grund. Alle funktioner er samlet i én bygningskrop og udgør privat bolig for præsten og dennes familie. Udover præstebolig rummer huset et offentligt tilgængeligt kontor og et handicaptoilet.

Træ er et gennemgående materiale i huset og flere detaljer i indretningen refererer til den klassiske danske folkekirke. Mest iøjnefaldende er den midterste del af huset, hvor den interne trætrappe og dele af køkkenet er kombineret så det symboliserer orglet i kirken. Dét skaber en helt særlig rumlighed i boligen.

For at reducere CO2 aftrykket, er huset er opbygget af lavenergi-blokke med en god isoleringsevne. Udvendigt er huset er beklædt med varmebehandlet træ og en klimavenlig jordbaseret varmepumpe opvarmer præsteboligen.

Haven fremstår som vildt bevokset med en slynget sti der også sikre adgang til førstesalen udefra. Den nye præstebolig erstatter den tidligere præstebolig i Sneptrup, der er bygget tilbage i 1747.