17. januar 2019
Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Region Midt

Indvielse af TrygFondens Familiehus Hammel Neurocenter

TrygFondens Familiehus Hammel Neurocenter blev officielt indviet af regionsrådsformand Anders Kühnau, der klippede den røde snor til klapsalver fra patienter, pårørende, personale og gæster.

– Vi står i dag med et flot og færdigt byggeri, som nu er taget i brug og i fremtiden vil gøre en stor og betydningsfuld forskel for familier til indlagte børn og unge på neurocentret. Vi har i Region Midtjylland en ambition om at yde den ypperste og mest højtspecialiserede rehabilitering af børn og unge, som har fået en hjerneskade. Det er en kompleks opgave, og det understreger behovet for gode fysiske rammer for et så normalt familieliv som muligt i rehabiliteringsforløbet – Anders Kühnau, formand for regionsrådet i Region Midtjylland.

Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Region Midt

Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Region Midt

Når et barn bliver indlagt efter en hjerneskade, skal familien have en tryg base i nærheden af barnet. TrygFondens 600 m² store familiehus sikrer en hjemlig base for forældre og søskende til børn, der er indlagt på Hammel Neurocenter til genoptræning – en oase og et åndehul fra det kliniske hospitalsmiljø.

Familiehuset giver de enkelte familier privatliv i husets otte lejligheder, der rummer soveværelse, opholdsrum, badeværelse og terrasse. Huset har fælles køkken, opholdsstue og legerum og i centrum er der anlagt en skærmet gårdhave, og udendørs er der legeplads og stillerum.

190117-indvielse-af-trykfondens-familehus-hammel_61_1040px

Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Region Midt

– TrygFondens Familiehus Hammel Neurocenter vil fremadrettet udgøre en midlertidig bolig for en række familier. En bolig, hvor der både skal være mulighed for privat ophold og for fællesskab imellem mennesker. Det kræver omsorg og nærvær, men også omtanke fra både fagpersoner og frivillige, som skal udgøre husets livsnerve – Bente Dam, oversygeplejerske og medlem af centerledelsen på Hammel Neurocenter.