11. januar 2021
Foto | Hans Petersen

Flyvende start for Ny Hovedindgang

Efter flere års forberedelse går kulturprojektet, ny hovedindgang til Den Gamle By, ind i den realiserende fase. Opstarten markeres med flytningen af Anton Rosens ikoniske pavillon fra Landsudstillingen i 1909. Den 24 ton tunge pavillonen er flyttet 50 meter til en midlertidig placering i Botanisk Have, en manøvre der krævede stor omhyggelighed og præcision i forberedelse og udførelse.

Hovedindgangen vil med sin nye placering skabe en imødekommende velkomst og bliver en naturlig fortsættelse af byens nuværende ”kulturstrøg”; fra ARoS og Musikhuset via Thorvaldsensgade til Den Gamle By, Botanisk Have og Væksthusene. Den smukke pavillon bliver restaureret og flyttes tilbage; som et vigtigt og genkendeligt element i den nye ankomst.

Når den nye ankomstbygning tages i brug, vendes tidsrejsen gennem Den Gamle By. Museumsgæsterne vil starte i det moderne gadebillede anno 2014, videre til 1974-kvarteret og 1927 udstillingen for til sidst at nå den ældste del med købstadsmuseets historiske bymiljøer fra 1600-, 1700- og 1800-tallet.

Projekt er støttet af A. P. Møller Fonden og Salling Fondene.