2. november 2017

DNU vinder international hæderspris

Det Nye Universitetshospital i Aarhus designet af Cubo Arkitekter, C.F. Møller Architects og Schønherr Landskab, er blevet hædret som vinder af den engelske sundhedspris Building Better Healthcare Award i kategorien Best International Design.

DNU er Danmarks første og største supersygehus på 500.000 m2, et topmoderne hospital, der er et foregangsprojekt både herhjemme og i resten af verden, når det gælder konceptet ’helende arkitektur’ i sundhedssektoren.

Rådgivergruppen DNU – bestående af Cubo Arkitekter, C.F. Møller Architects, Schønherr Landskab, Rambøll, Alectia og Søren Jensen vandt i samarbejde den internationale projektkonkurrence om at skabe det nye Universitetshospital i Aarhus i 2007.

De første afsnit af det nye byggeri til 6,3 milliarder blev indviet i februar. Akutcentret indviet på Det Nye Universitetshospital i Aarhus

Building Better Healthcare Award for Best International Design afholdes hvert år for at fejre innovation og fremragende sundhedsbyggeri og arkitektur, medicinsk udstyr og folk, der arbejder inden for sundhedssektoren.

Mennesket i centrum

Systematisk anvendelse af den arbejdsmetode, der kaldes Videns- og evidensbaseret design, betyder, at begrebet ‘helende arkitektur’ har fået indflydelse på alle beslutninger vedrørende udformningen af hospitalets fysiske rammer. Lige fra enkeltsengsstuernes indretning, et fremtidssikret og fleksibelt layout, og brugen af dagslys og lysindfald i alle hospitalets rum til udformning af landskab og haverum omkring hospitalet.

Målet har helt grundlæggende været at opfylde flest tænkelige krav og behov fra patienter, fremme involveringen af de pårørende og sikre optimale arbejdsforhold og nemme arbejdsgange for alle ansatte – og på den måde sikre et hospital der sætter mennesket i centrum.

En glædelig nyhed til alle og et stort tillykke til alle involverede!

Se projekt