21. december 2017

Cubo vinder Viking Atletik
Fitness for Alle

Cubo er valgt som totalrådgiver for “Fitness for Alle” med Viking Atletik i Rønne.
Viking Atletik er Bornholms største idrætsforening med fitnesstilbud med over 900 brugere, og formålet med projektet er at skabe adgang til motion for alle – både når det gælder fysisk tilgængelighed og social inklusion. I tæt samarbejde med bygherre og brugere skal der skabes en bygning, som tager højde for mange målgrupper, hvor der er plads til, at mennesker med bevægelseshandicap kan træne side om side med andre brugere i et hus med en dejlig atmosfære, hvor alle føler sig velkomne og som en aktiv del af klubben, og hvor inklusion og fællesskab er nøgleordene. Projektet ligger således i naturlig forlængelse af Cubos arbejder med inklusion, tilgængelighed og idrætsbyggerier – eksempelvis Handicaporganisationernes Hus, Vandhalla, Springcenter Nærheden, Nordkraft og Kontor- og forretningskompleks for Entra Eiendom i Oslo.

Kampagnen “Fitness for alle” sætter fokus på, hvordan der kan skabes inkluderende fitnesscentre, så mennesker med bevægelseshandicap kan få bedre muligheder for at være fysisk aktive. Kampagnen skal gennem tre eksempelprojekter og en forsknings- og formidlingsindsats vise, hvordan forenings-drevne fitnesscentre kan gentænkes, omdannes og indrettes på nye og innovative måder. Men den handler også om, hvordan instruktørerne kan klædes fagligt på til at rådgive mennesker med bevægelseshandicap, og det handler om at arbejde med de barrierer, der måtte være hos den enkelte for at træne sammen med andre.
Bag kampagnen står Realdania, Lokale & Anlægsfonden, Danske Handicaporganisationer, DIF, DGI, Parasport Danmark, Bevica Fonden og Bevæg dig for livet – Fitness.