9. oktober 2018

Ny hovedindgang til Den Gamle By

Cubo er stolte og beærede over at være udpeget som vinder i arkitektkonkurrencen om Den Gamle Bys nye hovedindgang. Som lokale arkitekter er det en særlig anerkendelse at få mulighed for at sætte et arkitektonisk aftryk på en af de vigtigste kulturinstitutioner i Aarhus.

Koblingen til Den Gamle Bys historiske bymiljø er en stor og spændende arkitektfaglig udfordring. Den tætte relation til Anton Rosens Aarhus Pavillon har haft afgørende indflydelse på konkurrence-forslagets idé om den unikke trækonstruktion i det transparente skrin, formet som en stor paraply over de besøgende. Som i Den Gamle By skal de bedste håndværkstraditioner eksponeres i den nye ankomstpavillons helhed og detaljering.

Interior Foyer

Dronning Margrethe Gade

Den Gamle By er et af byens store kulturelle fyrtårne, som hvert år tiltrækker et imponerende antal besøgende. Den ny hovedindgang vil øge tilgængeligheden og forbinde Den Gamle By bedre sammen med resten af Aarhus. Med den nye hovedindgang får gæsterne en helt anden begyndelse på museumsbesøget end hidtil. Museet bliver en iøjnefaldende del af kulturstrøget fra Musikhuset og ARoS over Godsbanen til Væksthusene i Botanisk Have; og det bliver den genkendelige tid i bydelen fra 1974 og gaden fra 2014, som gæsterne først ser.

Hermed bliver den nye hovedindgang afslutningen på det markante fornyelsesprojekt, der opstod som en vild idé helt tilbage i 2001. En idé, der kun har kunnet realiseres på grund af støtte fra A.P. Møller Fonden.

I konkurrencen deltog foruden Cubo  arkitektfirmaerne Snøhetta, Dorte Mandrup, AART og Maali & Lalanda

Byggeriet forventes opført i 2021.

Se projekt