28. juni 2021

CUBO Prisen 2021

CUBO Prisen gives i år til Liva Katrine Ohrhammer, for et projekt, der skiller sig ud med en stor forankring i de klassiske fremstillingsmåder som plan snit og opstalt og håndtegnede tredimensionelle fremstillinger. Hvor farver og stoflighed et stort stykke hen ad vejen er påført med hånden.

Projektet tager dog sit udgangspunkt et helt andet sted end i det klassiske. Nemlig i en moderne vision for hvordan vi i byen kan genanvende affald lokalt på en måde, som formidler bæredygtighed som en synlig ressource, man mærker på egen krop. Selve projektet er et badeanlæg drevet på biogas placeret som omdrejningspunkt i en boligkarrés grønne centrum. Byerne mangler lokale sociale tilbud især i de grønne men ofte funktionsløse baggårde. Her er et bud på at skabe et sådant tilbud.

Der er arbejdet talentfuldt med tektonik og standardisering. Trods denne realisme viser den studerende en stor evne til at fabulere og udvise kunstnerisk vilje. Projektet viser samtidig brug af forskellige medier, og en stor indlevelse i både den store og den lille skala. Det er et projekt, man umiddelbart drages af.

Stort tillykke til Liva med CUBO Prisen 2021.

 

CUBO Prisen, som i år uddeles for 7. gang, gives til en eller flere bachelorstuderende fra Arkitektskolen i Aarhus, der har udvist “Et åbenlyst arkitektonisk talent”. Med prisen følger et rejselegat på 10.000 kr.