19. februar 2015

Copenhagen Architecture Festival X 2015 – også i Aarhus

Danmarks første og største arkitekturfestival åbner sit andet år med ambitiøst program med mere end 70 arkitekturevents i København og Aarhus i dagene 19. – 22. marts. Programmet byder på filmvisninger, foredrag, walks, masterclasses, workshops og en stor international udstilling og konference med fokus på boliger.

Søndag d. 22. marts kl. 14 kan man i Øst For Paradis i Aarhus se filmen Danube Hospital.

Filmen af østrigske Nikolaus Geyrhalter fremstiller hverdagen på Donauspital, et af Europas største hospitaler, beliggende i Wien. Nøgternt registrerer Geyrhalter arbejdsgangene i denne komplekse konstruktion, fra morgenmøder, over operationer og patientpleje, til de sidste riter og obduktionsarbejdet. Nikolaus Geyrhalter har sin helt egen stil, og fik bl.a. stor succes med filmene Our Daily Bread om landbrugsindustrien og Abendland om Europas tilstand. Som i de fleste andre af hans film er der i Danube Hospital ingen voiceover eller interviewsegmenter, men via klip og kamera-føring skaber Geyrhalter stærke og tankevækkende sammenhænge mellem menneske og krop, læger og patienter, samt organisationen og det enkelte menneske.

Ved en efterfølgende paneldebat med Mette Dan-Weibel fra Aarhus Arkitekter, Tom H. Danielsen fra C.F. Møller og arkitekt, sygeplejerske og ph.d i helende arkitektur Mette Blicher Folmer, vil festivalen sætte fokus på nuværende tendenser indenfor dansk hospitalsbyggeri med udgangspunkt i opførelsen af de kommende supersygehuse. Debatten er modereret af arkitekt Lars Juel Thiis, Cubo.

Copenhagen Architecture Festival blev grundlagt i 2014 og har til formål at gentænke repræsentationen af arkitektur, at fremhæve dens kvaliteter og mangfoldighed og at skabe relevant diskussion om, hvordan den påvirker – og påvirkes af – vores måde at være i denne verden på.

Festivalen vil have en kontinuerlig tilstedeværelse i løbet af året med arrangementer spredt ud over resten af foråret og i september i Aarhus og København.

Læs mere om festivalen og se program på copenhagenarchitecturefestival.com