24. maj 2017

Campus Bornholm rejsegilde

Om et år kan Campus Bornholm så småt pakke flyttekasserne fra 7 adresser og flytte ind i et nyt fælles campusbyggeri, klar til undervisning i sommeren 2018. Råhuset står allerede klart 30. maj i år, hvor skolen holder rejsegilde for håndværkerne.

Unik kombination

Campus Bornholm samler både erhvervs- og gymnasiale uddannelser samt voksen-, efter- og videreuddannelser. Det er en unik kombination af uddannelser, som aldrig er set før i Danmark. Formålet med et bygningsfællesskab er at skabe nye rammer for et attraktivt og sammenhængende læringsmiljø, hvor elever og studerende naturligt vil kunne mødes i hverdagen på kryds og tværs af deres uddannelser.

campus-bornholm_@2x (2)

Mange kulturer i et bæredygtigt byggeri

Inden de sidste streger på tegningen blev sat, har der været en omfattende brugerinddragelsesproces, hvor medarbejdere fra mange forskellige uddannelser har kommet med input og ønsker til fremtidens Campus Bornholm, som skal favne en stor palet af forskellige kulturer og traditioner. Der har fra projektets start været stor fokus på at skabe et bæredygtigt byggeri, som er helt i tråd med øens Bright Green Island strategi. Der installeres jordvarme, varmepumper, solceller, termoaktive dæk og facademoduler af tombak.

Fakta om det nye campusbyggeri

  • Det nye Campus Bornholm er muliggjort gennem en betydelig donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og andre fonde.
  • Byggeriet består af 15.435 m² nybyggeri og 5.500 m² ombygning af eksisterende bygninger. Det er et kompakt byggeri i 4 etager med grønne udenomsarealer, der giver god plads til fysiske og sociale aktiviteter.

Rejsegilde på Campus Bornholm tirsdag – Bornholm.nu