4. december 2018

Anerkendelse i Reykjavik

Cubo får anerkendelse i international arkitektkonkurrence om tilbygning til det historiske Stjórnarráðshús i Reykjavík centrum. Stjórnarráðshúsið ved Lækjargötu er en markant bygning for Reykjavík som hjemsted for Statsministeriet og med sin prominente og historiske placering i byen.

Exterior_VJ

Opgaven bestod af en større tilbygning til Stjórnarráðsshúsinu samt en lettere transformations af det historiske hus’ indre.

Det nye byggeri er som hovedfunktion et kontorhus som skal være bosted for 3 ministerier samt regeringskammer og kantine.

Vi har tegnet et hus som skal danne et roligt bagtæppe for det historiske hus og samtidig skabe en afslutning af den bykarré som i dag står uafsluttet mod Stjórnarráðinu. Huset tilpasser sig det snævre byggefelt med 2½ etage samt en parkeringskælder. Med sin volumen er bygningen med til at formidle overgangen fra karreens 5 etagers byhuse til det fritstående Stjórnarráðshús med sine to etager. I husets ankomstrum markeres nedtrapningen med en skulpturel trappe i et skarpskåret indre stenlandskab.

Interior Ankomst

Fra dommerbetænkningen lyder det, at projektet var blandt de forslag, som var indstillet som vinder. Forslaget er udvalgt pga. den gode planløsning samt husets meget interessante og flotte arkitektur.

Tillykke til vinderne kurtogpi Arkitekter fra Island.