Skole og aktivitetshus i Våler, Norge

Både børn og voksne sættes i centrum i det nye bygningsanlæg, hvor den menneskelige skala påvirker og bidrager til en oplevelsesrig, humanistisk og funktionel arkitektur. Skolen skal indeholde uddannelses- og fritidsfaciliteter for både grundskolens 1.-10. klasses elever, SFO og nye fritidsfaciliteter til gavn for hele Vålers indbyggere.
Projektets hovedidé er at forstærke og videreudvikle den eksisterende øst/vest akse og introducere et nyt nord/syd orienteret gangstrøg, der på hovedplanet samler aktivitetshusets funktioner i en lineær bevægelse på skråningskanten mod Glomma, integreret i topografien, markant og i visuel og fysisk kontakt med det storslåede landskabstræk. Det har været målet at skabe et langtidsholdbart arkitektonisk udtryk. – Et roligt ydre, hvor de eksisterende skolebygninger og alle nybygninger beklædes med smukke træbeklædninger i naturlig forlængelse af områdets eksisterende karakter.

Kort

BYGHERRE
Våler kommune
ARKITEKT
Cubo
KONKURRENCEFORSLAG 2017
Præmieret i form af indkøb