Plejecenter på Bøgildvej, Ikast

Plejecentret er inspireret af områdets arkitektoniske og landskabelige kvaliteter og omdrejningspunktet for udformningen er ønsket om den maksimale sociale tilgængelighed.
Boligerne er samlet omkring mindre fællesskaber, hvorfra der er adgang til servicebygningens tilbud. Denne klare struktur gør det nemt for beboerne at orientere sig og skaber derved den nødvendige tryghed og ro.
Centret får 48 almene plejeboliger, daghjem og tilhørende servicearealer og der er mulighed for at udvide med yderligere 48 boliger. Opgaven i Ikast suppleres med en udvidelse af det eksisterende plejecenter Engparken i Brande fra 1998, som oprindeligt også blev tegnet af Cubo efter en konkurrence.
Kort
BYGHERRE:
Ikast-Brande Kommune
ARKITEKT:
Cubo og Force4
LANDSKABSARKITEKT:
Schønherr
INGENIØR:
Arne Elkjær og Wissenberg
KONSULENT, demens:
Mette Borresen
PROJEKTSTADE:
Konkurrence vundet 2014 – forventes færdig 2016
BRUTTOAREAL:
5.300 m2
Lavenergiklasse 2015