Nyt Hospital Nordsjælland

Forslaget tager udgangspunkt i et organisk, blødt og humanistisk formsprog med et hospital, som vokser ud af en lysning i skoven.
En offentlig, hævet sti, inspireret af New Yorks grønne high line, fører både ind i og op over hospitalskomplekset. Stien leder op på taget, hvor man kan nyde udsigten og betragte hospitalet som et åbent og demokratisk tilgængelig hus for alle borgere. Dommerkomiteen udtaler: »Forslagets styrke er den landskabelige bearbejdning, som integreres meget fint i bygningskroppen og medvirker til at bløde det meget store og meget langstrakte volumen op… Her er sammenhængen til den overbevisende landskabelige behandling forbilledlig.«
Kort
BYGHERRE:
Region Hovedstaden
ARKITEKT:
Cubo og C.F. Møller
LANDSKABSARKITEKT:
Tredje Natur
INGENIØR:
Alectia, Rambøll Danmark og Søren Jensen
PROJEKTSTADE:
Finalist i konkurrence 2013-14
BRUTTOAREAL:
124.000 m2