Naturrum Kirstinelyst, Randbøl Hede

Nyt rekreativt formidlingssted på kanten af Randbøl Hede syd for Billund.
Den tidligere hedeejendom Kirstinelyst på kanten af Randbøl Hede danner rammen om et nyt rekreativt støttepunkt med bl.a. udstilling, madpakkested, grillplads og shelters. Det nye naturrum fungerer som et formidlingssted, hvor besøgende kan få ny viden om heden.
Naturrummet skal samtidig aktivere og inspirere de besøgende til nye, anderledes og større oplevelser på heden. Naturrumsbygningen er opført med vægge og tag af lyngtørv. De levende tørv vil med deres plantevækst i sig selv danne en formidlings-ramme, der bringer hedelandskabet helt ind til udstillingsbygningen.
Kort
BYGHERRE
Skov- og Naturstyrelsen
ARKITEKT OG TOTALRÅDGIVER
Cubo
INGENIØR
Viggo Madsen
INDVIET 2013
Konkurrence vundet 2010
BRUTTOAREAL
Ca. 400 m2
PRÆMIERET
Af Vejle Kommune 2014