Kastanjehaven, Frederiksberg

Den kompakte bygning åbner sig mod alle fire verdenshjørner og gennemlyses. Indvendigt udmærker huset sig med en stærk rumlig sammenhæng mellem etagerne, hvor de forskudte åbninger giver varierede og lyse fællesarealer med højt til loftet og med mulighed for, at beboerne kan følge med i, hvad der foregår i huset. Hver boligetage er opdelt i to mindre fællesskaber omkring etagens spise- og opholdsareal, så der skabes en frihed til selv at vælge, hvor meget man ønsker at indgå i fællesskabet. Den øverste etage er særligt indrettet til de mest demente beboere. Haven er indrettet med henblik på, at man kan bevæge sig rundt i kørestol og med rollator. Her findes pergolaer med udekøkken, samt en mindre træningssti med forskellig belægning.
Kort
BYGHERRE
Frederiksberg Kommune
TOTALRÅDGIVER
Cubo
ARKITEKTER
Cubo og Force4
LANDSKABSARKITEKT
Henrik Jørgensen Landskab
INGENIØR
Dominia
INDVIET 2013
Konkurrence vundet 2010
BRUTTOAREAL
6.800 m2