Halgård Vest

Bebyggelsen er formet som to vinkelformer af forskudte kædehuse, der omslutter et stort grønt uderum, hvor det eksisterende engdrag danner udgangspunkt for den landskabelige bearbejdning af et attraktivt fælles friareal for hele bebyggelsen. Alle kædehuse er optimalt placeret i forhold til solorientering, og alle har opholdsrum med udgang til en lille have/terrasse. Forskydningen af de enkelte kædehuse former desuden de nære udearealer og terrasser, så de er ugenerte i forhold til nabohusene.
Bebyggelsen følger det faldende terræn, og de enkelte kædehuse forskydes således også i højden. Tagenes ensidige fald, svarerende til den højdemæssige forskydning af husene, udnyttes til at skabe én sammenhængende tagflade på hver af de vinkelformede bebyggelser, kun afbrudt af en slippe mellem husene. Dette arkitektoniske greb skaber en ikonisk bebyggelse, der i den grad forholder sig til landskabet og den unikke grund. Tagfladernes parallelle forløb med landskabet får landskab og bebyggelse til at smelte sammen – landskabet har formet bebyggelsen, og bebyggelsen bliver en fortælling om landskabet.
Kort
BYGHERRE
Boligselskabet Sct. Jørgen
ARKITEKT OG TOTALRÅDGIVER
Cubo
LANDSKABSARKITEKT
VEGA landskab
INGENIØR
DRIAS Rådgivende Ingeniører
INDFLYTNING 2019
Konkurrence vundet 2017
BRUTTOAREAL
Ca. 3.200 m2