AQUA Globe Skanderborg

Skanderborg Forsyningsvirksomhed ligger i et meget naturskønt område tæt på Svanesøen (Sorte Sø), Dyrehaven og Skanderborg midtby.
Med den nye tilbygning, AQUA Globe, vil Skanderborg Forsyningsvirksomhed få et samlingspunkt for innovation, viden og oplevelser med vandets kredsløb og miljø som omdrejningspunkt. Med AQUA Globe bliver det muligt at styrke virksomhedens innovative partnerskaber med bl.a. kommercielle aktører, forskere og uddannelser. AQUA Globe vil samle alle virksomhedens ansatte under et tag, så der opstår interaktion og videndeling mellem de forskellige afdelinger, og samtidig vil AQUA Globe skabe et klart centrum, som bliver hele husets hjerte.
Som besøgende ledes man af Døjsøvej mod den nye forplads og hovedindgang til AQUA Globe. Hovedindgangen åbner mod forpladsen og vejen og byder med sit transparente vindfang de besøgende indenfor. Fra vindfanget opleves et diagonalt kig helt ind til det nye centrum, foyer og showroom. Ankomstområde og foyer vil på naturlig vis flyde sammen med det eksisterende byggeri men også stå som et særligt rum i kraft af det gennemgående atrium, der bringer himlens lys ned.
Det store atrium skaber også visuel kontakt til 1. salen. Man vil fornemme, at der her arbejdes 360 grader i huset, og det vil, både for besøgende og medarbejdere, være en oplevelse at træde ind i AQUA Globe.
Kort
ARKITEKT:
Cubo Arkitekter
ENTREPRENØR:
Jakobsen & Blindkilde
INGENIØR:
Viggo Madsen
AREAL:
950 m²
PROJEKTSTADE:
Indviet 2018