Østerild Besøgs- og driftscenter

Besøgs- og driftscenteret er beliggende i Nationalpark Thy ved det nationale testcenter for store vindmøller i Østerild.

Besøgscentret fremstår arkitektonisk i direkte sammenhæng med både landskabet og vindmøllerne. Det er minimalistisk i sit udtryk og indføjer sig skånsomt i naturen som en let hævet længestruktur, der kun punktvis berører terrænet og således svæver over stedets biologiske diversitet. Den lidt bøjede form leder tanken hen mod en vindmøllevinge, og bygningen fremstår i en smuk balance mellem natur og teknologi.Centret fremstår arkitektonisk som ét samlet kompleks i direkte og naturlig sammenhæng med landskabet og det stort anlagte lineære vindmølletestanlæg.

Besøgscenter Østerild har som formål at formidle viden om vindenergi, om testcentret og om lokale forhold. Her kan du få den sidste nye viden omkring vind og vindkraft i Danmark og få svar på, hvordan en vindmølle bliver bygget, og lege med vind og vindtunneler. Besøgscenter Østerild er for alle og tilbyder rundvisninger til både turister, pensionister og lokale, og her er åbent for alle – alle ugens dage, hele året rundt.

Kort

BYGHERRE
Thisted Kommune og DTU
ARKITEKT OG TOTALRÅDGIVER
Cubo
LANDSKABSARKITEKT
Møller & Grønborg
INGENIØR
Orbicon
INDVIET 2017
Konkurrence vundet 2016
BRUTTOAREAL
650 m2
Energiklasse 2020