Hejmdal – Kræftpatienternes Hus

Kræftens Bekæmpelses rådgivningscenter Hejmdal blev tegnet af arkitekt Frank Gehry i samarbejde med Cubo Arkitekter. Hejmdal var oprindeligt indrettet i den gamle portnerbygning til Århus Kommunehospital, som en del af Kræftens bekæmpelses koncept om åbne centre.

Den gamle portnerbygning til Århus Kommunehospital fra 1908 blev transformeret gennem anvendelse af massive tømmerkonstruktioner og glaspartier, der pirrer følelser, sanser og giver en kunstnerisk oplevelse. Kun ydermurene står tilbage med nye profilerede dannebrogsvinduer. I rummet står en skulptur af massive Douglasbjælker, der bærer de to etagedæk og et nyt højt glastag på bygningen. Facaderne mod nord og syd brydes af nye indgangspartier med terrasse og amfiteater.

I 2022 flyttede Kræftens Bekæmpelse sit rådgivningscenter til Skejby. Cubo har transformeret og ombygget Hejmdal til møde- og konferencefaciliteter for FEAS i 2022.

Se det nye Hejmdal

BYGHERRE
Fonden til støtte for Kræftens Bekæmpelses Patientstøttearbejde
DESIGN ARKITEKT
Gehry Partners LLP, USA
UDFØRENDE ARKITEKT
Cubo
LANDSKABSARKITEKT
Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue
INGENIØR
Søren Jensen
PROJEKTSTADE
Indviet 2009
BRUTTOAREAL
600 m2
Præmieret af Aarhus Kommune i 2009 dels for unik arkitektur, der fremstår som et stort kunstværk, og dels for et banebrydende bud på mødet mellem nyt og gammelt.