Universitetsgata 7-9,
Tullinkvartalet Oslo

Erhvervsejendom i 10 etager på Universitetsgata midt i hjertet af Oslos gamle bydel – tæt på kongeslottet og Karl Johan.

Bygningen rummer moderne, åbne og fleksible kontorlokaler, og øverst er der en stor fælles tagterrasse med udsigt over byen og fjorden. I gadeplan har ejendommen fællesfaciliteter som kantine, garderobe med bad og cykelparkering for bygningens lejere, samt offentligt tilgængelige caféer, vinbar og restauranter, som bidrager til liv og aktivitet i området, også udenfor normal kontortid.

Store portaler og smygende passager åbner mod baggården og aktiverer et område, som tidligere har været lukket for offentligheden. Med caféer, butikker, restauranter og lyskunst overrasker ‘Bakgården’ som et intimt, hyggeligt og lidt hemmeligt bindeled mellem nyt og gammelt og knytter samtidig Oslo Universitets juridiske fakultet sammen med kvarteret. Sammen med andre af Entras bygninger bidrager byggeriet til at gøre Tullin til et levende kvarter med mange nye brugere, markant gadeliv og bedre forbindelser til resten af byen. ‘Tullin-kvartalet’ er kåret som ‘Årets bylivsprojekt’ ved OMA Awards 2022.

Bygningen er et forbilledligt eksempel på bæredygtigt og tilgængeligt infill, og opfylder kravene til Breeam Excellent, passivhus og har energiklasse A. Projektet er udviklet ud fra principperne omkring ligeværdig tilgængelighed, så der opnås en inkluderende arkitektur, der kan bruges ligeværdigt af alle. Med denne tilgang kan projektet være med til at danne grundlaget for en ny holdning til tilgængeligt byggeri; at man naturligvis altid tænker den universelle udformning ind som en del af bygningens DNA.

Kort

BYGHERRE
Entra Eiendom
ARKITEKT
Cubo
TAGET I BRUG 2022
Konkurrence vundet 2014
BRUTTOAREAL
Ca. 20.000 m2
BÆREDYGTIGHED
BREEAM Excellent
Passivhus
Energiklasse A
PRÆMIERING
Tullinkvartalet tildelt OMA Award 2022 i kategorien ‘Årets bylivsprojekt’
Fotos: Pixel & Co