20. september 2023

Arkitektur kan øge din trivsel

Hvordan påvirker arkitektur vores hjerne?

Arkitektur og indretning har stor indflydelse på vores trivsel og velvære – både i hjemmet, på arbejdspladsen eller hvis vi bliver indlagt på hospitalet. I psykologien og lægevidenskaben, taler man om arkitekturens helende og helbredende potentialer og i universitetsverdenen forskes og undervises der i ’arkitekturpsykologi’.

Oplev arkitekt og medstifter af Cubo Lars Juel Thiis i samtale med hjerneforsker Martin Skov, og bliv klogere på hvordan hjerne og arkitektur og hænger sammen, hvordan arkitekter bruger den viden, når vi tegner huse, skoler og hospitaler – og hvordan du enkelt og nemt kan anvende den viden i din hverdag, hjemme og på arbejdspladsen.

Sted: DOKK1, Aarhus, Store Sal (arrangement er flyttet fra Lille Sal)
Tid: Søndag 24. sept. kl. 10-11
Pris: 30kr
Tilmelding: Hearts & Minds website

Billedet er af Hejmdal, Kræftens Bekæmpelses tidligere rådgivningscenter i Aarhus, designet af Frank Gehry i samarbejde med Cubo Arkitekter. Det er et af de første projekter, der illustrerede begrebet Helende Arkitektur. Centret er nu flyttet til Skejby og Forskningsfondens Ejendomsselskab FEAS har overtaget Hejmdal, der i dag bliver brugt mødecenter til konferencer, seminarer og lignende

Læs mere om Hejmdal og den seneste transformation af huset

Arrangementet er en del af Folkeuniversitetets festival Hearts & Minds, en sundhedsfaglig vidensfestival med tværfaglige perspektiver. Festivalens arrangementer er et miks mellem vidensformidling, kunst, kultur og aktivitet. Målet er at skabe fælles oplevelser gennem anderledes, inspirerende og nærværende forskningsformidling, der gør det både sjovt og socialt at blive klogere.