18. december 2017
beder-vandvaerk-ankomst-cropped

Cubo vinder Nyt Beder Vandværk

Ved at forme det nye vandværk efter stedets bygningsmæssige typologi – i form og materiale valg, opnår vi en samhørighed med det øvrige Beder. En samhørighed der giver anlægget en retfærdig ro, samtidig med at det indbyder til nærvær når beboerne i fremtiden passerer gennem det nye grønne fællesrum.

beder-vandvaerk-tophans

Bygningsanlægget er opbygget som to sammenbyggede længebygninger placeret øst/vest, indbygget i terrænet således, at der er niveaufri adgang til begge bygningens to niveauer.
Den sydlige længe er disponeret til selve behandlingsprocessen og den nordlige er disponeret med de tre store RV beholdere samt udpumpningsanlæg. På tværs af begge længer er bygningens østlige del disponeret til velfærd og teknik i hhv. stue og kælderplan. Enkelt og overskueligt.

Fra dommerbetænkningen:
Bygningsanlæggets udformning som 2 sammenbyggede længehuse placeret i det åbne grønne rum føjer sig på elegant vis til områdets skala og tilbyder samtidig en afbalanceret nyfortolkning af et kendt motiv.

Hold bestående af:
Aarsleff A/S
Vand Og Teknik A/S
Cubo Arkitekter A/S
Drias Rådgivende Ingeniører A/S